W hotelu wybucha zamieszanie po zabójstwie/zamachu na światowej konferencji w sprawie energii i Michael musi wybrać pomiędzy uratowaniem Sary lub Lincolna.
Piątek, 15 maja
4x21, 4x22 "Exchange" / "Killing numer" Series Finale
Znane twarze powracają aby pomóc Michaelowi zakończyć walkę w dążeniu do zniszczenia Firmy raz na zawsze.
Chciałbym aby to Sare uratował ale mam takie przeczucie , że wybierze Lincolna.
Co do powrotu "znanych twarzy"to na pewno Kelerman wróci a co do powrotu Abruzziego to wątpie w to i to bardzo.
"W zakończeniu Mahone odejdzie w stronę zachodzącego słońca."
źródło: The Man @vague's (www.PBelite.org) question, spoilerTV
Fascynujące zakończenie jednej z najciekawszych historii w tym serialu.
Tylko pogratulować twórcom kreatywności.
Mam nadzieję, że to tylko taka przenośnia dla szczęśliwego zakończenia.
_________________ 'Żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle.'
Jenzy: The Man, właśnie przeczytałem, że w odcinku 22 przeskakujemy do przodu, aby zobaczyć, co dzieje się z bohaterami cztery lata później.
Krążą plotki, że Michael umrze i będziemy widzieć Sarę i ich syna te cztery lata później.
Czy to prawda?
The Man: Tak i Nie. Ostatnie sceny odcinka 22 przenoszą się 4 lata w przyszłość i tak - syn Michaela i Sary będzie pokazany. Dowiemy się również co się stało z Sucre, Mahonem, Lincolnem, C-Noteem, T-Bagiem, Sofią, LJ'em, Selfem, Kellermanem.
żródło;spoilerTV
_________________ 'Żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle.'
Dwa ostatnie odcinki to wg planu FOX'a 4x21 i 4x22 - będą wyemitowane dwa pod rząd 15 maja
Dodatkowych dwóch odcinków (23 i 24) nie będzie chyba w ogóle. Były plotki o dvd po dłuższej przerwie, spekulacje że będzie to w formie filmu (chociaż szczerze w to wątpię), ale nie mam sprawdzonych informacji i nic dokładniej na ten temat nie wiem. :]
Pytanie: Co się stanie z T-Bagiem?
The Man:O T-Bagu będzie decydowała konkretna osoba. Zadecyduje o jego uniewinnieniu, uwolnieniu, czy też nie.
Pytanie: Kto jest ojcem Michaela, a kto Lincolna?
The Man: Ojcem Michaela jest Aldo Burrows. Rodzice Lincolna zostali zamordowani. Aldo Burrows wziął go wtedy pod swoje skrzydła. - Taka jest wersja Christiny.
Malin in Alvesta, Sweden: Kiedy Michael dowie się o ciąży Sary?
Kristin: Nie prędko, ale Michael dowie się o tym przed finałowym odcinkiem
Czy zobaczymy jeszcze Maricruz?
The Man: Nie zobaczycie już Maricruz, tylko Sucre i ich córeczkę. Sucre jest nadal z Maricruz, ale producenci zdecydowali się filmować bez niej.
Czy Michael naprawdę będzie musiał wybierać między życiem Linolna a Sary, czy ocali ich obu?
The Man: Michael stoi w obliczu konieczności wyboru - ocalić siebie lub innych, ale razem z Alexem opracują plan i będą usiłowali uratować obu.
Czy zobaczymy Fox River ponownie?
The Man: Jest ktoś, kto skończy w Fox River po koniec odcinka 22.
The_man odpowiada nam czy Michael pod koniec serialu UMRZE ?
The_man - Tak. To prawda. W 22 epizodzie zobaczymy scenę 4 lata później, na której Sara, jej dziecko, Linc, Sucre, Mahone będą stali nad grobem Michaela.
Michael poświęcił się dla Sary, by uratować ją z więzienia. Powodem było to, że mimo operacji nadal miał guza..i wiedział, że nie przeżyje.
W 23 i 24 odcinku dowiemy się co dokładnie się stało.
tłumaczenie : niunia
źródło: spilertv
_________________ Dzwonili z nieba.. mówili mi, że im aniołek uciekł.
Nie martw się.. nie powiem im, że tu jesteś <3
~*~
Gość jesteś wyjątkowy/a
No cóż, smutne to będzie zakończenie dla 3/4 populacji tego świata, aczkolwiek mocne i może zbawienne dla serialu.
Ciekawe, czy to prawdziwa informacja.
* Ktoś dostaje kulkę w klatkę piersiową.
* Ktoś ma nową dziewczynę.
* Mężczyzna umiera.
* Kobieta umiera.
* Dwie kobiety są zakładnikami.
* Ktoś kończy jako warzywko, i nie mamy tu na myśli tego pysznego i smakowitego rodzaju.
* Ktoś wraca do Fox River State Penitentiary.
* Ktos kończy na krześle elektrycznym.
* Dwóch bohaterów ma bardzo podobne losy.
* Sara jest bardzo niebezpieczna z bronią.
żródło; spoilerTV
Typujemy?
Jenzy: Ile Michealowi zastanie czasu zanim umrze na guza ? Kilka miesięcy czy może kilka lat ? To jest jak kot w roku [?] (- Since the cat is out of the bag ^^ )
Mógłbyś dać trochę więcej szczegółów?
The_Man: Postaram się odpowiedzieć na to pytanie..
Nie można szczególnie stwierdzić ile mu jeszcze zostało, jednak nie długo. Być może zostało mu już tylko kilka tygodni.
tłumaczenie: ja
źródło: spoilertv-...blogspot.com
_________________ Dzwonili z nieba.. mówili mi, że im aniołek uciekł.
Nie martw się.. nie powiem im, że tu jesteś <3
~*~
Gość jesteś wyjątkowy/a
Ok. Scofilda nigdy nie lubiłam ale żeby umarł na raka którego mu podobno nie wycieli do końca to już przesada. Widać że scenarzyści i reżyserzy chcą tak na odczep się zakończyc ten serial.
Mógłby to być Mahone A nową dziewczyną mogłaby być wtedy chyba tylko Lang - no bo kiedy Alex miałby poznać kogoś nowego?
Lucas_21 napisał/a:
3. Umrze mężczyzna.
O ile wcześniejszy spoiler był prawdziwy, to chyba będzie to Scofield.
Lucas_21 napisał/a:
4. Umrze też kobieta.
Kryyyyyyysia kipnie.
Lucas_21 napisał/a:
5. Dwie panie będą zakładniczkami.
A może Sara z Krysią?
Lucas_21 napisał/a:
6. Ktoś skończy jako ''warzywo'' - i dziennikarze z E! Online zapewniają, że nie chodzi im po pożywienie.
Generał! I jego sługusy będą go karmić papką z ogórka <haha>
Lucas_21 napisał/a:
7. Ktoś wróci do Fox River.
Stawiam na T-Baga.
Lucas_21 napisał/a:
8. Ktoś skończy na krześle elektrycznym.
Hmm.. Tu mam problem. Może Christina? Linc jej załatwi i sprawi, że jedną siedemnastą sekundy przed śmiercią zrozumie, co mu chciała zrobić. I to będzie taka jego zemsta. <haha>
Mógłby to być Mahone A nową dziewczyną mogłaby być wtedy chyba tylko Lang - no bo kiedy Alex miałby poznać kogoś nowego?
Ja bym postawił na Sucre nawet, ale musiało by się bardzo źle stać żeby nie był Marie Cruzz. Może LJ ?? Z tym Mahonem to oczywiście żartowałaś
agulec napisał/a:
Lucas_21 napisał/a:
3. Umrze mężczyzna.
O ile wcześniejszy spoiler był prawdziwy, to chyba będzie to Scofield.
No niestety tak. Pół roku temu Went w wywiadzie powiedział, że nawet jeśli powstanie 5 sezon to już bez niego. Chyba, że zmienił zdanie, ale jest masa spoilerów na ang. stronach, że koniec serialu będzie tragiczny dla Scofielda...
agulec napisał/a:
4. Umrze też kobieta.
Kryyyyyyysia kipnie.
Ma się pojawić Sofia w finale, więc nie kniecznie musi to być Christina, ona jest genialna jak jej syn, a ile razy wychodził z opałów widać z serialu
agulec napisał/a:
Lucas_21 napisał/a:
5. Dwie panie będą zakładniczkami.
A może Sara z Krysią?
Tutaj stawiam napewno na Sare ( 20 odcinek i spoilery ) i być może Sofia bądź Christina...
agulec napisał/a:
Lucas_21 napisał/a:
6. Ktoś skończy jako ''warzywo'' - i dziennikarze z E! Online zapewniają, że nie chodzi im po pożywienie.
Generał! I jego sługusy będą go karmić papką z ogórka <haha>
Ja bardziej Dona... Już ma rozwaloną noge i kto wie co się stanie dalej. Odszuka żone wpadnie na ludzi Generała i spotka go to samo co żone...
agulec napisał/a:
Lucas_21 napisał/a:
7. Ktoś wróci do Fox River.
Stawiam na T-Baga.
Ja też T-Bag jest już znany i da sobie bez problemu rade i stawiałbym też trochę Linca jeśli przeżyje. Normalnie wolałby zginąć, czy się zabić niż wrócić do Fox River ( chociaż podobnie jak T-Bag jest legendą ) ale ma syna i nie będzie chciał go osierocić ( chociaż po tych wszystkich wybrykach może dostać od razu kare śmierci, więc nie wiadomo...)
agulec napisał/a:
Lucas_21 napisał/a:
8. Ktoś skończy na krześle elektrycznym.
Hmm.. Tu mam problem. Może Christina? Linc jej załatwi i sprawi, że jedną siedemnastą sekundy przed śmiercią zrozumie, co mu chciała zrobić. I to będzie taka jego zemsta. <haha>
Tutaj jeśli zakończenie serialu ma być już tak tragiczne dla Mike'a to i zakończą tak samo Linca. Od początku miał tam trafić, ale uciekł i wrócił do ptk wyjścia ( jeśli trafi do Fo River )
_________________ Konta RS premium na miech Pisz PW!!
Ja bym postawił na Sucre nawet, ale musiało by się bardzo źle stać żeby nie był Marie Cruzz. Może LJ ?? Z tym Mahonem to oczywiście żartowałaś
Oczywiście, że nie żartowałam. Gdzieś w jakichś spoilerach było, że Alex spotka nowego chłopaka swojej BYŁEJ (nie zapominajmy o tym ) żony - Jasona, czy Johna, nie pamiętam dokładanie, więc dlaczego sam nie miałby znaleźć sobie nowej dziewczyny?
LJ też wydaje mi się prawdopodobny, natomiast Sucre w ogóle
Lucas_21 napisał/a:
Ma się pojawić Sofia w finale, więc nie kniecznie musi to być Christina, ona jest genialna jak jej syn, a ile razy wychodził z opałów widać z serialu
Z tymże ona jest jeszcze psychiczna , ale oczywiście to nie musi być ona.
Może i Sofia, chociaż trochę dziwnie by było, gdyby po takiej przerwie pojawiła się na ekranie na jeden, może dwa odcinki i w nich zginęła.
Lucas_21 napisał/a:
Ja bardziej Dona... Już ma rozwaloną noge i kto wie co się stanie dalej. Odszuka żone wpadnie na ludzi Generała i spotka go to samo co żone...
Generał! To musi być Generał! (Ewentualnie Christina) xD
Lucas_21 napisał/a:
Tutaj jeśli zakończenie serialu ma być już tak tragiczne dla Mike'a to i zakończą tak samo Linca. Od początku miał tam trafić, ale uciekł i wrócił do ptk wyjścia
Eeee.. to właśnie bardziej dramatycznie będzie, jeśli Linc przeżyje - wtedy będzie, że Scofield poświęcił się dla brata, który tak naprawdę jego biologicznym bratem nie jest, a jednak Michael wciąż tak bardzo go kocha, że postanawia oddać swoje życie w zamian za uratowanie jego - i zobacz ile wzruszających scen by nas później czekało.
A jak zginą obydwaj, w tym Linc na pierwszo-sezonowym krześle, to będzie tak, jakby Prisona nigdy nie było. xD <haha>
Poza tym Linc jest niewinny, więc tak naprawdę nigdy nie powinien trafić tam gdzie trafił.