Opowiadanie, a raczej drabble, powstawało jednocześnie z ,,Misiem", ale nie jest z nim
związane tematycznie. No, może tylko ci sami bohaterowie proszę nie bić za długość, ja tylko staram się dorównać lepszym i dłużej piszącym (czytaj: Tanira, AutumnLeaf, Desaire, *Madziula* etc.)
PS. ależ oczywiście, że ja lizus
Obserwator
Zwykłe, czarne pióro. Nawet małe rozgarnięty obserwator zobaczyłby, żę jego właściciel nosi je ze sobą wszędzie.Bystry obserwator zauważyłby, że właściciel pióra
nigdy nim nie pisze. To specjale pióro. To spostrzegłby uważny obserwator. Ale to, co zawartość tego pióra znaczy dla właściciela, mógłby dostrzec tylko bardzo spostrzegawczy
obserwator. Jeśli najpierw dostrzegłby zawartość.
Cóż, jest dwóch bardzo uważnych obserwatorów. Jeden to Michael Scofield, jeden z najbardziej poszukiwanych zbiegów w Ameryce. Drugi to Alexander Mahone, właściciel pióra i osobista erynia* tego pierwszego.
*erynia, a właściwie erynie - w mit. greckiej uosobienie zemsty i wyrzutów sumienia.
Ścigały ofiary w piekle i na ziemi. Wydały mi się idealnym określeniem dla Alexa z II sezonu, tego z pierwszych odcinków.
Ostatnio zmieniony przez mk95 2008-02-07, 21:01, w całości zmieniany 2 razy
Ja wcale nie piszę długo ^^ można powiedzieć, że ja nie piszę w ogóle xD
bardzo mi się podobało, jak na drabble przystało krótkie, ale uderze w sam środek ^^
_________________ Pingwiny w genach to mają,
że w eleganckie fraki
codziennie się ubierają.
jeszcze muszę dokończyć dwa projekty: jedno o nieodżałowanym Paulu,
drugie o stosunkach Sary z ojcem.
PS. jakby komuś prąd wysadł, to ja mogę świecić tak się cieszę
Ostatnio zmieniony przez mk95 2008-02-07, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
świetnie Ci wychodzą te drabble :] kilka linijek tekstu a trafiasz w samo sedno. Bardzo dobre porównania i spostrzeżenia. Podobało mi się jak jasny gwint
Ekhem... mi jako osobnikowi jeszcze nie oglądającemu III serii będzie
trochę trudno Ale strzel jakieś szczegóły, fotki, czy gesty a może cosik napiszę.
Boże i znowu będę się w nocy z łóżka zlatywać, bo wen przyszedł
Agulec, ale te opowiadania to na razie w fazie próbnej są
Tanira, pozwól że ja zdobędę III sezon, oglądnę i coś napiszę ok?
A na fotki luknę za chwilę i jakbym coś miała, to się zapytam na PW. Bo to przecież twój mąż i wykorzystanie jego życia prywatnego... Wiesz jest coś takiego
jak ochrona danych osobowych
PS. to o Paulu to będzie Paul/Sara, więc... I to kiepskie
Tanira, pozwól że ja zdobędę III sezon, oglądnę i coś napiszę ok?
A na fotki luknę za chwilę i jakbym coś miała, to się zapytam na PW. Bo to przecież twój mąż i wykorzystanie jego życia prywatnego... Wiesz jest coś takiego
jak ochrona danych osobowych
ło dżisas, ja przy was bezsenności się nabawię
A o Teddym to się ciężko pisze. Bo albo się robi z niego wariata, albo takiego
misia-pysia, a on przecież ani jedno ani drugie nie jest
Może spróbuję coś o Susie i o nim. Albo uczucia Grety
_________________ I've got more wit, a better kiss,
a hotter touch, a better fuck...