Prison Break FORUM: Skazany na śmierć, forum, download, napisy, odcinki, sezon (1, 2, 3 i 4) season, wentworth miller, rmvb, avi, torrent
FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ogólnie o serialu
Autor Wiadomość
agulec 
Michael Scofield

Wysłany: 2009-03-10, 11:04   Ogólnie o serialu

Kto raz pokochał House'a, ten już nie przestanie go wielbić. Choć w Stanach emitowany jest właśnie piąty sezon i zdawać by się mogło, iż serial przemienił się w klasyczną tasiemcową szpitalną operę mydlaną, to jednak Hugh Laurie ze swoimi niebieskimi oczami i cynicznymi uwagami znudzić nikogo nie może. Kolejne wymyślne przypadki, nowi dziwacy – zdaje się, że wyobraźnia scenarzystów nie zna granic. "Dr House" ciągle należy do grona najciekawszych współczesnych seriali, a jeżeli chodzi o tematykę medyczną – nie ma sobie równych.

To krótka recenzja z serwisu onet.pl, któa jakoś szczególnie przypadła mi do gustu, chociaż o Housie można pisać i pisać.. ;D

A co Wy sądzicie o serialu? Dlaczego oglądacie? Jak to się wszystko zaczęło? Czy House w ogóle może się znudzić..? ;)

Babydoll 
Mahone

Wysłany: 2009-03-10, 13:04   

AAAAAA kocham ten serial! Scenariusz, humor, gra aktorska - wszystko tam jest świetne. Btw - i ten australijski akcent Chase'a!!! <3

;)

edzik 
|Opiekunka działu Heroes|

Wysłany: 2009-03-10, 16:13   

Cytat:
Kto raz pokochał House'a, ten już nie przestanie go wielbić

Świete słowa :P .

Moja przygoda z serialem zaczęłas sie we wakacje 2008. Juz wcześniej o nim słyszałam, ale jakos nie miałam okazji go obejrzeć. Podczas kiedy przeglądałam program telewizyjny spostrzegłam, że w poniedziałki, wtorki i środy o 20.05 mozna będzie się spotkać z dr. Housem. Wtedy zaklepałam sobie telewizor i kiedy nadeszła odpowiednia pora zasiadłam przed telewizorem. Szczerze, to spodziewałam się kolejnego serialu w stylu Ostrego Dyżuru czy coś, a tu zonk. Od tamtej pory pilnie śledze losy House'a, jego laski oraz reszty pracowników Princeton Plainsboro Teaching Hospital.

javelin 
Tweener

Wysłany: 2009-03-15, 01:23   

Przez Was wszystkich zacząłem dziś oglądać ten serial. Podoba mi się, bo już w pierwszym odcinku pojawiła się cudowna Veronica z PB :) Szkoda tylko, ze jako pacjentka a nie lekarka, więc więcej jej tam nie zobaczę... :(

agulec 
Michael Scofield

Wysłany: 2009-03-15, 11:44   

javelin - oglądaj oglądaj, później spotkasz jeszcze Linc'a z PB xD :D

edzik napisał/a:
zaklepałam sobie telewizor

A propos telewizora - coś mi się wydaje, że u mnie będzie w czwartki awantura xD jakiś nowy program jest na Polsacie w tym samym czasie co House - program typu, którego nie znoszę - a mój współlokator, jako zapalony fan "ludzkie emocje na żywo w TV" już się tym podjarał.. oO
Ni hu hu xD

B... 
|Opiekunka działu Californication|

Wysłany: 2009-03-15, 13:18   

no nie mówcie tylko, ze beda puszczac teraz 4 sezon na tvp?
bo od 2 tygodni go sciągam i mnie juz krew zalewa :roll: xD
a jak sie okaze, ze to na marne to.... :573:

agulec 
Michael Scofield

Wysłany: 2009-03-15, 13:59   

B... napisał/a:
no nie mówcie tylko, ze beda puszczac teraz 4 sezon na tvp?

No, będą :D Ostatnio były dwa ostatnie odcinki 3 serii i myślałam, że na tym się skończy jak to zazwyczaj bywa, ale zerknęłam na program telewizyjny i w przyszłym tygodniu też jest :D

Opis z programu TV na wp.pl:

Do szpitala trafia młoda kobieta wydobyta spod gruzów zawalonego budynku. Część jej dolegliwości nie daje się wytłumaczyć doznanymi urazami. House, który został sam, zakłada się z Cuddy, że do końca dnia postawi diagnozę. Szefowa zmusza go, by zatrudnił nowych asystentów, a House chce udowodnić, że ich nie potrzebuje. To samo, co Cuddy, stara się osiągnąć Wilson, lecz używa innej metody.

..czyli kontynuacja :D
..i nie wysadzaj się granatem xD

B... 

Wysłany: 2009-03-15, 19:18   

no to...że tak powiem: BOSKO! :573:
93,8% już jest, okupione łzami, potem i krwią, wiec wysadzać tego nie będę.
No ale kurczę jakbym wiedziala to zabrałabym się za 5 sezon :573:

<ale i tak się cieszę z powodu telewizyjnych transmisji :mrgreen: >
bo serial jest ....ekhm BOSKI :lol:
a im wiecej tym lepiej.

edzik 

Wysłany: 2009-03-15, 19:44   

Wszyscy chyba Housea ogladaja! W szokku bylam jak sie dowiedzialam, ze moj dziadek (wierny fan Mody na sukces, Klanu, Plebanii i jak oni spiewaja) oglada :D .

Cytat:
Szefowa zmusza go, by zatrudnił nowych asystentów

I bedzie Tadz Mahal Badalambadab!

javelin 
Tweener

Wysłany: 2009-03-16, 00:28   

agulec napisał/a:
javelin - oglądaj oglądaj, później spotkasz jeszcze Linc'a z PB xD :D
[...]

Yyyy... Ale Linc nie podoba mi sie tak jak Veronica :D Dla mógłby nie istnieć :P Wręcz boję się tego odcinka, w którym ma wystąpić, hehe.

B... 

Wysłany: 2009-03-16, 11:09   

aaaaaaaa pamiętam ten odcinek!
Linc był wtedy taki smiesznie jajogłowy ( w sumie jest nadal :roll: ) i miał chyba włosy o.O

rzeczywiscie chyba House cieszy się u nas nadzwyczajnym zainteresowaniem i oglądalność musi miec sporą naprawdę, skoro tvp wykupiła prawa do kolejnego sezonu i od razu go puszcza po trzecim...
Znacznie bardziej wolę to oglądać własnie w tv, ale coś czuję, że gdy teraz będę mieć cały sezon u siebie, to chyba nie będę w stanie go sobie jakoś rozsądnie 'zdawkować'. Więc możliwe, że w przyszły weekend mnie tu nie ujrzycie 8-) z pewnym względów.
Ale 4 sezon ma jakoś mało odcinków podobno...kilkanaście tylko...16 czy jakoś tak. Prawda to?

[ Dodano: 2009-03-18, 14:43 ]
Wiedziałam! No wiedziałam, ze tak bedzie.
Wczoraj zakonczyłam przygodę w pobieraniem 4 sezonu. Zgodnie z wczesniejszym planem miałam obejrzec góra 3 odcinki w tygodniu. No i....chyba muszę właczyć 8, bo nie wytrzymam.
Ale naprawdę swietny sezon. Zabawa z dobieraniem sobie *team'u* wyjątkowo dodaje uroku całości xD

i...nie wiem czy mam zwidy, ale jeden z kandydatów to chyba Twilight'owy wampirek :-P
spora dawka smiechu.

[ Dodano: 2009-03-20, 11:46 ]
No, Robaczki ogladac ten 4 sezon, bom poszalała ostro i go wczoraj uroczyscie zakonczyłam :lol: a teraz czuje potrzebe uzewnetrznienia swoich refleksji, ale nie chce spoilerowac tym, którzy ogladaja na tvp :-)
Powiem tylko, ze 2 ostatnie odcinki miazdza < biedny Wilson :-| >
...Podobnie jak soundtrack :-P

Dominik676 
John Abruzzi

Wysłany: 2009-03-20, 20:29   

No i kolejny serial, którym moi kumple się zachwycają, a ja w ogólnie nie wiem o co w tym chodzi :mrgreen: . Oprócz PB i Lostów nie przepadam za serialami, dużo bardziej wole obejrzeć jakiś film.
Swoją jednak drogą ten Hause może nie być taki zły. Nie wiem co zrobię z tym fantem, ciekawi mnie jakie to jest, ale nie chce mi się oglądać.
Co doradzacie?

B... 

Wysłany: 2009-03-20, 20:52   

Nie gadaj, nie zastanawiaj się tylko oglądaj. I House'a i Dextera. Są lepsze zarowno od PB, jak i od Lostów, i to baaaardzo.
Mówię Ci to ja-znawczyni serialów wszelkiej maści: od Mody na sukces po Z Archiwum X :lol:
opinii pozytywnych Ci tu nie brak, więc decyzja powinna być prosta :-)

Morgoth 
Fernando Sucre

Wysłany: 2009-03-20, 21:14   

Nie najmniejszej wątpliwości co do tego że jest to najlepszy serial medyczny jaki wyprodukowano. Jest to też zdecydowanie najzabawniejszy (dla mnie) serial... nie to co jacyś kiepscy, których nie trawię i od razu wyłączam telewizor gdy ich widzę... czy jakaś denna amerykańska komedyjka... ten humor jest... wyrafinowany xD i właśnie za humor tego serialu go kocham xD

edzik 

Wysłany: 2009-03-20, 21:24   

Ja tam jestem szczęśliwa, ze oglądam House'a :P . Zgadzam sie z przedmówćą, że jest to najlepszy serial medyczny. Jego fenomen to oczywiscie postac doktora i sposób w jaki się zachowuje. Gdyby tymi przypadkami zajmował sie "zwykły" lekarz, to w całości niebyłoby nic nadzwyczajnego.
Kocham House'a! :D

B... 

Wysłany: 2009-03-20, 21:39   

ja tez! ja tez!
i to coraz bardziej :>
na przełomie 2/3 sezonu zaczął mi troszke działac na nerwy, bo troszkę się 'rozlazł'^^ i myslałam juz, że zatraca powoli swoj charakterek, ale teraz, bo bardzo intesywnych seansach, stwierdzam, że się mylilam :-P
To chyba jedyny znany mi serial, który trzyma swoj poziom przez taki długi czas, mimo, ze doczekał się tylu sezonów, poczas gdy w większość innych przypadków poziom spada już w 2 serii, a kolejne sa coraz gorsze.

edzik 

Wysłany: 2009-03-20, 21:41   

Tak gdzieś w maju sie zbiore i zacznę ściagać House'a od poczatku, zeby mieć go sobie na płytkach :P

javelin 
Tweener

Wysłany: 2009-03-20, 23:54   

Taaaa, też go uwielbiam za jego wyjątkowo perfidny sarkastyczny i przesycony ironią humorek. Coś jak ja... tylko 20x mocniejszy :D

Odpowiedz do tematu