Polecamy:Filmy, Forum filmowe | Prison Break FORUM: Skazany na śmierć, download, napisy, odcinki, sezon (1, 2, 3 i 4), Wentworth Miller, BreakOut Kings
Wysłany: 2009-03-10, 16:00 Ogólnie o serialu
Hank Moody (David Duchovny) to król życia. Przynajmniej w oczach ludzi, którzy go otaczają. Napisał książkę „Bóg nienawidzi nas wszystkich” i sprzedał ja w setkach tysięcy egzemplarzy. Co więcej, na podstawie bestsellera nakręcono film z hollywoodzkimi gwiazdami. Czego jeszcze chcieć od losu? Hank ma pieniądze, sławę, jest młody, zdrowy i atrakcyjny. Mieszka w słonecznej Kalifornii. Wytwórnie filmowe czekają na jego kolejną książkę, żeby czym prędzej przerobić ją na scenariusz. Ale cierpliwość agentów będzie wystawiona na ciężką próbę. Za pozorami sukcesu kryje się bowiem prawdziwy dramat twórcy. Hank nie może napisać nic nowego. Dręczy go świadomość, że dzieło, które uważał za istotne przerobiono na błahą komedyjkę. Co za tym idzie Hank szuka ucieczki od swoich problemów w trwających - najczęściej jedną noc - romansach. Wpada w nałóg, a podboje przychodzą mu bez trudu, bowiem Kalifornia jest pełna ponętnych dziewczyn... filmweb.pl
Obsada:
* David Duchovny - Hank Moody
* Natascha McElhone - Karen Van Der Beek
* Madeleine Martin - Rebecca "Becca" Moody
* Madeline Zima - Mia Cross
* Damian Young - Bill Cross
* Evan Handler - Charlie Runkle
* Pamela Adlon - Marcy Runkle
* Camille Langfield - Sandy
* Amy Price-Francis - Meredith
* Chris Williams - Todd Carr
* Kathy Christopherson - Nikki Mandel
* Robert Merrill - Jonathan Mandel
* Rachel Miner - Dani, sekretarka Charliego
Stacja TVN niedawno skończyła emisję pierwszego sezonu - oglądał ktoś?
Obecnie serial można dorwać na:
ComedyCentral, czwartek, 22.00
HBO, wtorki, 20.10
_________________ 'Żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle.' avatar from Katie
Wysłany: 2009-03-14, 21:07
Ja właśnie też nie oglądałem, ale kumpel bardzo mi to poleca i chyba się nawet skusze. Mówił mi, że to jego ulubiony serial, że dla niego lepszy od PB (zdaje sobie sprawę, że to zupełnie coś innego i nie powinno się tego porównywać), a to oznaczy, że nie jest to chyba jakaś lipa. Kiedyś obejrzę na pewno. Może okaże się na prawdę dobrze.
_________________ www.forum-silenthill.pl - zapraszam wszystkich na forum poświęcone serii komputerowych horrorów Silent Hill.
Wczoraj zacząłem oglądać 1 sezon, jestem w połowie. Jak najbardziej polecam, teksty Hanka są najlepsze. Ogólnie serial jak na razie u mnie na 4. miejscu po Dexterze, PB i Przyjaciołach.
_________________ CoD2 bogiem, Rifle nałogiem, Kar podstawą a head'y zabawą. xD
No własnie obejrzałam sobie 2 pierwsze odcinki. Zbierałam się do tego długo, choć i tak wiedziałam, że obejrzę je dopiero jak będę miała coś do roboty i będę na siłe szukała wymówek
Ale muszę przyznać, ze serial niezle się zapowiada
Co prawda jest trochę wulgarny, bo jakaś 1/5 odcinków to seks i przekleństwa, ale raczej nie zakończe przygody z nim zbyt szybko.
Odcinki mają dość specyficzną długość, bo trwają, z tego co widzę chyba wszystkie, około 30 minut, więc dość szybko czas seansu zlatuje, ale jest za to bardzo intensywny xD
Główny bohater jest bardzo ciekawą postacią, a jego styl życia i teksty są rzeczywiście zabawne momentami
Muzyka też przyjemna^^
Nie pozostaje mi zatem nic innego jak zabierać się za kolejne odcinki
[ Dodano: 2009-04-05, 12:31 ]
Jestem za polową 2 sezonu
Serial genialny!!!
Hank wymiata swoim podejsciem do życia. Humor jest dość specyficzny a niektóre sceny baaaaardzo kontrowersyjne...^^ Czasami tak absurdalne, że można popłakać sie ze smiechu. Naprawdę warto się zainteresować tym serialem.
Szkoda tylko, że tak szybko się konczy^^
W moim rankingu Californication szybko wskoczylo na podium- zaraz za Dexterem i Housem. Jesli ktoś lubi własnie taki typ jak te dwa pozostałe, gdzie twórcy umiejętnie operują specyficznym rodzajem poczucia humoru, a główną osią całości jest postać głównego bohatera, powinnien czym prędzej zabierać się za ten serial.
Wysłany: 2010-02-04, 19:59
serial znakomity obejrzałem 3 serie , końcówka 3 serii też rewelacja nie spodziewałem się takiej końcówki . Podobno we wrześniu będzie premiera 4 serii.
_________________ "Czasami dzieją sie rzeczy, na które nie mamy wpływu"
Poważnie aż tak Ci się ten 3 sezon podobał? Bo dla mnie poziom trochę spadł porównując do poprzednich. Aczkolwiek przyznaje, ze końcówka niezła. I smutna jak cholera