Prison Break FORUM: Skazany na śmierć, forum, download, napisy, odcinki, tapety, sezon 4 czwarty, wentworth miller, rmvb, avi, torrent

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Sezon 4: nowy odcinek w każdy wtorek po godzinie 5! Zostań Hakerem! Szkoła Hakerów – Pierwszy w Polsce kurs hackingu bez cenzury.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
"Prison Break" plagiatem?
Autor Wiadomość
KhAn 
Michael Scofield

Wysłany: 2007-10-04, 18:20   "Prison Break" plagiatem?

Dwaj byli zbiegowie wytoczyli proces wytwórni 20th Century Fox twierdząc, że popularny serial telewizyjny "Prison Break" jest oparty na ich losach.

Bracia Donald i Robert Hughes z Missouri domagają się odszkodowania od wytwórni i producenta oraz twórcy serialu Paula Scheuringa. Bracia Hughes twierdzą, że w 2001 roku ich agent wysłał wytwórni rękopis historii ich pobytu w więzieniu i późniejszej ucieczki, jednak pomysł na film został odrzucony. Kilka lat później, ku zdumieniu Hughesów sieć Fox zaczęła emitować serial "Prison Break" z Wentworthem Millerem i Dominicem Purcellem w rolach uwięzionych braci.

- Gdybyśmy teraz próbowali sprzedać naszą historię jakiejś wytwórni filmowej, wszyscy uznaliby, że próbujemy kopiować fabułę "Prison Break - wyjaśnia oburzony Robert.

Hughesowie twierdzą, że zauważyli w serialu ponad 30 miejsc, nazwisk i wydarzeń, które bliźniaczo przypominają ich prywatną historię. W latach 60. 16-letni Robert Hughes trafił do więzienia, ponieważ jego chora psychicznie matka powiedziała policji, że syn groził jej szpikulcem do lodu. Później kobieta zaprzeczyła jakoby kiedykolwiek oskarżała syna, jednak Robert pozostał w więzieniu do 21 roku życia. Wtedy do więzienia trafił jego młodszy – 20-letni wówczas brat Donald i 2 miesiące później bracia uciekli z zakładu. Przez kolejne 4 lata bracia ukrywali się, aż w 1968 roku zostali oficjalnie oczyszczeni z zarzutów.

Źródło: onet.pl

http://www.nextranet.pl?pid=9944.

http://s4.metaldamage.onet.pl/c.php?uid=162805

Mela0607 
T-Bag

Wysłany: 2007-10-04, 18:28   

wow, nieźle :)
ale super sytuacja; jejku jakby moje życie napisali gdzieś w scenariuszu to ja bym nie miała nic przeciwko, ale bynajmniej ja takiego czegoś nie przeżyłam, aczkolwiek bardzo podoba mi się to :)

Alice_in_Chains 
Sara Tancredi

Wysłany: 2007-10-04, 19:17   

ach ci ludzie maja problemy :lol:

Sygna i av by Tanira

Damian1989 
C-Note

Wysłany: 2007-10-04, 21:37   

moim zdaniem to jest problem
ale dlaczego dopiero teraz?
już 3 sezon filmu powstaje a oni dopiero sie obudzili ?

Aquariia 
Świeżak

Wysłany: 2007-10-04, 21:52   

To, że obudzili się w III sezonie to nie prawda. Ów notka była podawana wcześniej. A czy plagiat to trudno oceniać.

AutumnLeaf 
Michael Scofield

Wysłany: 2007-10-04, 23:23   

łii tam...już dawno o tym słyszałam...odgrzewają stare ploty ^^

Wsio by Whistlerowa ;*

Piotrek1230 
Sara Tancredi

Wysłany: 2007-10-05, 19:26   

Ale by było jakby musieli zapłacic kare tmy gościom w wysokości paru milionów :-o

Mazowszanin 
Tweener

Wysłany: 2007-10-08, 20:35   

Właśnie o to tym gościom chodzi dlaczego im sie to niby teraz przypomniało ? Bo serial się zrobił co raz bardziej popularny ? Im wiecej ludzi go oglada tym wiecej by musiali dostac dawid1 to nie miejsce na gry jest tu zakładka o grach i zabawach :-P

Odpowiedz do tematu