Nick Santora, scenarzysta i producent Prison Break udzielił kilka odpowiedzi na pytania, które pojawiły się po ostatnim odcinku.
Dlaczego Lincoln wciąż ucieka ?
Linc ucieka przed glinami z powodu pół tuzina świadków naocznych, którzy widzieli jak przejął autobus w 11 odcinku, pamiętacie ? Jest poszukiwanym nr 1 w Panamie, biorąc pod uwagę, że z tego powodu doszło do ucieczki w Sonie i oczywiście nie chce zostać rozpoznanym.
Co z dwójką Mahone/Whistler ?
Nie mogę wam powiedzieć do czego prowadziła konwersacja Mahone/Whistler, musicie oglądać następny sezon i obejrzeć ponownie scenę, bo ci dwaj aktorzy wyśmienicie grają.
Co zawiera książka o ptakach ?
Znów, nie mogę powiedzieć wam co na prawdę znajduje się w książeczce Whistlera (dowiecie się o tym oglądając kolejny sezon) ale tak dzisiaj sie dowiedzieliśmy - nie ma tam współrzednych, co było tylko podstępem, gdy włączycie starsze odcinki zauważycie, że Susan torturowała Sofię tylko po to, by udowodnić Michaelowi, że Whistler też nie ma zbyt dobrze z Susan. By udowodnić Michaelowi, że jeśli prawdziwa miłość Whistlera była torturowana, on musi być niewinny. To wszystko było pokazem, dla Michaela. Pokazem, w którym uczestniczył Whistler, nie zgadzając się na to, więc jego reakcja na tortury była prawdziwym gniewem. Uczyniło to ów kłamstwo jeszcze skuteczniejszym. Wow, Susan to na prawdę suka.
tłumaczenie: vague
źródło: PBelite.org
Czyli można po tym wywnioskować, iż Prison Break będzie miał kolejny sezon..
_________________ Dzwonili z nieba.. mówili mi, że im aniołek uciekł.
Nie martw się.. nie powiem im, że tu jesteś <3
~*~
Gość jesteś wyjątkowy/a
Linc ucieka przed glinami z powodu pół tuzina świadków naocznych, którzy widzieli jak przejął autobus w 11 odcinku, pamiętacie ? Jest poszukiwanym nr 1 w Panamie
A no faktycznie, zupełnie w tym zamieszaniu zapomniałem o tym autobusie. Ale poszukiwany nr1? Dziwne, teraz powinni być uciekinierzy z Sony
Znacxzy że będzie 4 sezon? xD I naprawde genialnie grają.
_________________ Rules are rules, remember? If we don't have them, we're savages...
Nie mogę wam powiedzieć do czego prowadziła konwersacja Mahone/Whistler, musicie oglądać następny sezon i obejrzeć ponownie scenę, bo ci dwaj aktorzy wyśmienicie grają.
Znacxzy że będzie 4 sezon? xD I naprawde genialnie grają.
Chwała im za to Ale nie wiem czy moje serce wytrzyma taką rozłąkę
e tam. Sucre zrozumie, że Teddy ratował własną skórę, a jak ten jeszcze się nim zaopiekuje (bez skojarzeń proszę ) to zostaną kumplami
Kurde nie pamiętam... Najpierw Scofield kręcił Mahonowi żeby znalazł ten długopis... A potem się okazało że go wystawił... Jakoś na początku Sony, bo wtedy Alex się jeszcze trząsł bez swoich tabletuf ^^
_________________ Być zagadką której nikt nie zdąży zgadnąć nim minie czas.