Robert Knepper jest moim zdaniem najmocniejszym punktem obsady "Prison break". Każda scena z jego udziałem jest zapierającym dech w piersiach popisem kunsztu aktorskiego. Dla mnie T-Bag odtwarzany przez tego aktora mógłby myć zęby, a i tak nie mógłbym oderwać wzroku od ekranu, zatapiałbym wzrok w każdym jego ruchu mimicznym. Dawno żaden aktor nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Zaprawdę szokujące: jedna rola - na dodatek w serialu - a już zaliczam gościa do najlepszych jakich kreacje kiedykolwiek podziwiałem. Zaprawdę powiadam Wam, że przed nim wspaniała przyszłość. Będzie dostawał więcej propozycji zagrania u porządnych reżyserów, niż Wentworth Miller ofert współżycia od fanek. Grzechem byłoby zaprzestanie szlifowania takiego diamentu i nie sądzę by współczesne kino mogło pokonać tak wysokie progi marnowania talentów. Nawet jeśli ktoś z odcinka na odcinek zajęty jest jedynie szukaniem nielogiczności i opisywaniu ich na swoim kolorowym blogu na pewno doceni tą kreację. Knepper tym jednym występem udowodnił, że jest w stanie zagrać każdą postać: psychopatyczny morderca ze spojrzeniem, z którym konfrontacja nie pozostawia złudzeń dotyczących dalszej egzystencji; gość z tak sympatycznym uśmiechem, że aż się chciałbyś go poznać; komik; uwodziciel; postać tragiczna. Ta rola to wizytówka, w której zamieścił wszystko co tylko może się zmieścić na tak małym świstku papieru.
Wiek: 18 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 859 Skąd: Raszczyce City =)
Wysłany: 2007-08-21, 17:21
Nie dawno widziałam z nim film, ale nie pamiętam juz tytułu, tak też się zastanawiałam czy to jest naprawdę T-Bag z PB, bo w tym filmie był zupełnie inny! Jednak masz rację dzięki temu serialowi Robert osiągnął sukces!
Ja tam myślę, że sukces to dopiero nadejdzie jak się posypią jakieś ambitne filmowe propozycje. Szkoda takiego aktora na sezonową gwiazdę popularnego serialu.
Ja tam nie widziałem go w żadnym filmie, ale filmografię bogatą to on ma. Dziwię się, ze z takimi umiejętnościami wybił się dopiero teraz....
Ciekawosta: PB nie jest bynajmniej jego pierwszym serialem:
Wysłany: 2007-08-21, 18:17
Nie wiem jaki to film widziałam Może to był "Osaczony"? Ale tam wyglądał podobnie jak w PB o ile się nie mylę, a na zdjęciu wygląda tragicznie w tych długich włosach Ale za to na Twoim avku wyszedł super, te spojrzenie!
Wiek: 19 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 1098 Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2007-08-21, 21:26
No to zdjęcie Dusq jest nie do poznania. Jakbym nie wiedział, że to on to nie było by szans, żebym go rozpoznał widząc gdzieś indziej. Co do gry aktorskiej to jest świetna i najlepsza postać w całym serialu. Musze zobaczyć jego filmografie iobejrzeć jakiś film z jego udziałem i porównać rolę z PB i z innych filmów.
Wysłany: 2007-08-24, 16:31
Pozwolę sobie zawiadomić iż dzisiaj na TVP1 o godz. 23.10 leci film z Robertem "Gatunek 3"; może obejrze z ciekawości jak zagrał tam T-Bag, mimo iż nie widziałam dwóch poprzednich części.
Wysłany: 2007-08-25, 12:02
Nagrałam sobie, ale później go przestudiuje, a właśnie nie dawno czytałam iż postać T-Bag'a w 3 sezonie będzie jeszcze gorsza i okrutniejsza; nieźle bynajmniej mi już wystarczył sam fakt iż w tych dwóch sezonach był brutalny, a tu będzie z nim jeszcze gorzej.
Wysłany: 2007-08-26, 14:20
Masz rację, a ja widziałam "Gatunek 3"; film nie dla mnie, ale T-Bag jako doktorek był świetny, tylko szkoda, że to tak musiało się skończyć, żal mi chłopa było.
Masz rację, a ja widziałam "Gatunek 3"; film nie dla mnie, ale T-Bag jako doktorek był świetny, tylko szkoda, że to tak musiało się skończyć, żal mi chłopa było.
Nom, ja też oglądałem ten film wczoraj, czy tam przed wczoraj.
Edit: Wracając do tematu, jaką aktor to nie znam go za bardzo, nie widziałem filmów z nim w głównej roli, tylko prócz Gatunek 3 oraz Prison Break. Ale, wiem jedną że bardzo dobrze gra i to powinną wystarczyć.
Jestem ciekawy, ile miał tu lat. Widać, że zaczął kariere w bardzo młodym wieku, no i bardzo dobrze, bo prison break bez niego był by nie taki jak jest teraz.
Wysłany: 2007-08-28, 16:32
Niebezbieczny, arogancki, do bólu niemiły i egoistyczny. Dobrych cech u niego jak na lekarstwo, ale może właśnie dlatego T-Bag jest najciekawszą postacią PB. Jeśli reżyserom wpadnie do głowy go (o zgrozo) uśmiercić, będę szalenie nieszczęśliwa.
Jeśli chodzi o inne role Roberta przyznam szczerze, że jescze nigdzie go nie widziałam... Ale musze zacząć nadrabiać braki
Wiek: 21 Dołączyła: 27 Sie 2007 Posty: 2998 Skąd: from Stata Mind ^^
Wysłany: 2007-09-08, 00:43
Alice to on tam grał???A kogo??Lja widziałam, nie da się go nie zauważyć, szkoda tylko, że go...ehm.
a wracając do tematu, to na temat tego pana juz sie gdzieś wypowiadałam nie mam mu absolutnie nic do zarzucenia, świetnie "wchodzi" w swoja postać a może nawet na te kilka godzin staje sie nią
Rany jak on wyglądał na tym zdjęciu powyżej lol jaki pulowerek
_________________ Biegnie wiewiórka przez las,
złotych liści ma po pas.
_________________ 'Nie wszystko można kontrolować...'
Wiek: 21 Dołączyła: 27 Sie 2007 Posty: 2998 Skąd: from Stata Mind ^^
Wysłany: 2007-10-14, 01:05
dokładnie, co do tego, że jest świetnym aktorem nie mam żadnych wątpliwości. Potrafi "poczuć" swoją postać, stać się nią...fantastycznie zmienia głos ze swojego naturalnego w ten T-bag'owy ^^
_________________ Biegnie wiewiórka przez las,
złotych liści ma po pas.